Seattle får ett eget NHL-lag!

Seattle är en stad i nordvästra USA som är känt för många saker. Ett utsiktstorn som heter Space Needle och som ger en fantastisk vy över hela staden. En film om att vara sömnlös i Seattle och sukta efter kärlek. TV-serien Greys Anatomy, filmerna och böckerna Fifty shades of Grey, Fifty Shades Darker och Fifty Shades Freed utspelar sig delvis i Seattle. Och så den gamla komediserien på tv Frasier, om en radiopsykolog som ger råd till personer som ringer in till honom i direktsändning.

Dessutom gör Stilla havet och kustklimatet att klimatet i Seattle är ökänt regnigt, ungefär som Göteborg. Det regnar ofta i Seattle.

Den musikintresserade tänker kanske på grungen, en typ av rock, när Seattle nämns.

Är man intresserad av datorer kanske man istället tänker på Microsoft, som har ett stort kontor i trakten istället för att som många andra IT-jättar husera ett antal mil söderut i Silicon Valley, kiseldalen, i närheten av San Fransisco.

Den idrottsintresserade tänker kanske på det före detta NBA-laget Seattle Super Sonics eller NFL-laget Seattle Seahawks. Eller varför inte Seattle Mariners, basebollaget i staden? Seattle har även ett lag i den amerikanska soccer-ligan (europeisk, “vanlig” fotboll) där faktiskt en svensk vid namn Fredrik Ljungberg spelade ett litet tag, om jag inte är helt ute och cyklar.

Seattle har mycket

Men staden saknar ett lag i ishockey. Den saken är dock snart på väg att ändras. De har även ett fotbollsteam, men ingen av spelarna kommer delta i EM-gruppspelen.

Det blir dock inte redan nästa säsong som det blir ett nytt lag i NHL, utan det dröjer lite. Men det laget hamnar just i Seattle.

Hockeysupportrar i Seattle har redan börjat fira det glada beskedet att staden får ett lag i världens bästa liga i ishockey.

Det blir det 32:a laget i NHL och Seattles ishockeylag börjar spela och konkurrera från och med den säsong som påbörjas hösten år 2021. En omröstning ägde rum och en styrelse röstade enhälligt för att Seattle skulle få ta plats i NHL. Vilket förstås nog känns tråkigt för alla kanadensare som önskar att Quebec äntligen ska få ett nytt lag i NHL-ligan.

Nåja. Alla som gillar Vancouver Canucks och följer Elias Petterssons framfart där kan ju åtminstone förvänta sig ett och annat litet derby över nationsgränsen till Kanada när Vancouver Canucks möter Seattles ishockeylag, vars namn ännu ej är bestämt. Kanske får de namnet Seattle Seals? Se närmare på ishockeynyheter på nätet för mer information.

Men innan det kan bli några matcher så behöver det nya lagets arena bli upprustad och det kalaset kostar en hel del, närmare i runda slängar sju miljarder svenska kronor. Alltså bortåt en miljard amerikanska dollar. Först ska dock det nya NHL-lagets arena rustas upp för en kostnad motsvarande nästan 7 miljarder kronor.

Seattle har kanske inte gjort sig känt som en ishockeystad men en gång fanns ett lag där. De hette Seattle Metropolitans och vann faktiskt Stanley Cup år 1917. Men det var ju ett tag sedan dess.