Kämpigt för Chicago Blackhawks

En nyhet ifrån NHL är att Chicago Blackhawks, är inne i en rejäl svacka under hösten och den tidiga vintern år 2018. Chicagos kris växer sig djupare. De har nu förlorat hela sju matcher i rad. I centrum finns en tränare som är bekant för en och annan svensk, nämligen Jeremy Colliton.

Jeremy Colliton har inte direkt fått en skojig start på sitt nya uppdrag som tränare i NHL. Chicago Blackhawks går inget vidare. Efter ännu en jobbig kväll härom kvällen (eller för oss svenskar, härom natten) tog Chicago efter mycket krigande emot en tuff förlust. En natt nyligen inkasserade laget sin sjunde raka förlust efter att ha släppt in avgörandet med mindre än två minuter kvar. Antagligen ett par gamnackar vid nästa träningspass. Men som elitidrottare behöver man hela tiden släppa nästa match och gå vidare.

Jeremy Colliton fick den sjätte november i höst, 2018, uppdraget att ta den sparkade förre tränaren Joel Quennevilles plats. Syftet var att få någon slags effekt och injicera ny energi i det redan tidigt under säsongen förlusttyngda Blackhawks. Colliton har tidigare varit involverad i Mora i Sverige, men han tränade tidigt under hösten ett lag i AHL, en amerikansk liga under NHL, nämligen laget Rockford Ice Hogs. Om Rockford låter obekant kanske det inte är så konstigt. Många AHL-lag spelar på mindre orter och i småstäder i Amerika.

Vill du trots allt spela en slant på att turen vänder för Blackhawks kan du gå hit via länken och lägga ett bet.

Inte heller Colliton har emellertid lyckats med att få Blackhawks dystra trend att vända utan det går fortsatt motigt och tungt för de tidigare så stolta svarta hökarna från den blåsiga staden (Chicago kallas ibland för “Windy City”). Sedan Colliton tillträdde på sin nuvarande position har det endast blivit tre vunna matcher under tiden som tränare för Chicago Blackhawks.

Nyligen blev det en sjunde förlust på raken, mot Montrael Canadiens. Det blev en snöplig förlust på hemmaplan för Blackhawks med 2-3 men Montreal var nog nöjda med vinsten på bortaplan. Chicagos match var dock inte utan förtjänster. De hämtade in ett 0-2 underläge som de tidigt hamnade i, och gick ikapp till 2-2 efter två mål av kulturbäraren Patrick Kane. Men det räckte inte, Montreal avgick med segern efter att Chicago släppte in ett snöpligt uddamål. En tuff förlust för både spelare och hemmapublik. Tomas Tatar avgjorde matchen för Montreal med det sista målet i matchen med endast en minut och 17 sekunder kvar på klockan. Tatar gjorde dessutom målet efter slarvigt spel av Chicagos försvar.